Rode poon met knolselder en spekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode poon met knolselder en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vis met karakter

bereiding
  1. 1

    Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Gaar de aardappelen met de helft van de knolselder in wat melk met de groentebouillon. Pureer en meng er wat boter, peper, zout en nootmuskaat door.

  2. 2

    Los de kippenbouillon op in 200 ml heet water. Bak de overige knolselder in het ganzenvet (of boter). Blus met de bouillon en laat inkoken. Kruid met peper en schep er de peterselie door.

  3. 3

    Bak het ontbijtspek krokant en hou het warm.

  4. 4

    Bak de poonfilets in boter, eerst de velkant, dan de andere kant. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de puree over de borden. Leg er de vis bovenop en schep er de gebakken knolselderblokjes over. Werk af met het spek en plukjes kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Gaar de aardappelen met de helft van de knolselder in wat melk met de groentebouillon. Pureer en meng er wat boter, peper, zout en nootmuskaat door.

  2. 2

    Los de kippenbouillon op in 200 ml heet water. Bak de overige knolselder in het ganzenvet (of boter). Blus met de bouillon en laat inkoken. Kruid met peper en schep er de peterselie door.

  3. 3

    Bak het ontbijtspek krokant en hou het warm.

  4. 4

    Bak de poonfilets in boter, eerst de velkant, dan de andere kant. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de puree over de borden. Leg er de vis bovenop en schep er de gebakken knolselderblokjes over. Werk af met het spek en plukjes kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.