Kabeljauwpakketjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kabeljauwpakketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk gerechtje met vis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de venusschelpen in koud water. Doe ze in een pan en laat koken op een hevig vuur, tot ze opengaan. Laat ze wat afkoelen en haal ze uit de schelp.

  3. 3

    Blancheer de zeekraal 1 minuut in water (zonder zout). Laat schrikken in koud water en laat goed uitlekken. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

  4. 4

    Meng de venusschelpjes met de zongedroogde tomaatjes, de zeekraal en de kervel.

  5. 5

    Maak 8 grote paksoibladeren los van de krop. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat ze drogen op een keukenhanddoek.

  6. 6

    Snij de kabeljauwfilet in 8 gelijke stukken. Kruid ze met peper en zout.

  7. 7

    Bestrijk elk paksoiblad met een beetje olie van de tomaatjes. Leg er een stuk vis op en schep daarop een lepel van het mengsel met de venusschelpjes. Vouw toe en bind eventueel op met een stukje keukentouw

  8. 8

    Bestrijk de pakketjes met olijfolie. Zet ze 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de venusschelpen in koud water. Doe ze in een pan en laat koken op een hevig vuur, tot ze opengaan. Laat ze wat afkoelen en haal ze uit de schelp.

  3. 3

    Blancheer de zeekraal 1 minuut in water (zonder zout). Laat schrikken in koud water en laat goed uitlekken. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

  4. 4

    Meng de venusschelpjes met de zongedroogde tomaatjes, de zeekraal en de kervel.

  5. 5

    Maak 8 grote paksoibladeren los van de krop. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat ze drogen op een keukenhanddoek.

  6. 6

    Snij de kabeljauwfilet in 8 gelijke stukken. Kruid ze met peper en zout.

  7. 7

    Bestrijk elk paksoiblad met een beetje olie van de tomaatjes. Leg er een stuk vis op en schep daarop een lepel van het mengsel met de venusschelpjes. Vouw toe en bind eventueel op met een stukje keukentouw

  8. 8

    Bestrijk de pakketjes met olijfolie. Zet ze 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?