Recept

Everzwijn met spruitjes en pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aparte combinatie

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in stukken. Verhit 2 el olie in een pan en bak daarin de stukken vlees rondom bruin. Bestrooi met jeneverbessen en tijm en bestuif met vierkruidenpoeder. Kruid met peper en zout. Overgiet met de witte wijn en de bouillon. Laat onder deksel anderhalf uur zachtjes sudderen.

  2. 2

    Maak de spruitjes schoon. Snij de voet van de spruitjes kruiselings in. Blancheer ze 5 minuten in een ruime pan gezouten kokend water. Laat schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken. Kook de spruitjes een tweede keer in licht gezouten water, gedurende 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C, 45 minuten voor het einde van de gaartijd van het everzwijn. Schil de pastinaak en snij er dunne frietjes van. Meng ze met 2 el olijfolie. Spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier. Bak 35 minuten in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Smelt even voor het serveren een klontje boter in een pan en bak er de spruitjes nog even in op. Kruid met peper en zout. Serveer het everzwijn met de spruitjes en de pastinaakfrietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Everzwijn met spruitjes en pastinaak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!