Recept

Driekoningentaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke amandellekkernij

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  2. 2

    Maak de frangipane: meng het amandelpoeder met de suiker en het hele ei. Roer er de margarine door en meng goed.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Prik het in met een vork en steek er 8 rondjes van 10 cm diameter uit.

  4. 4

    Leg 4 rondjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de frangipane over, maar blijf 1 cm van de deegrand af. Leg op een van de rondjes de droge boon.

  5. 5

    Roer de eidooier los met een beetje water. Bestrijk er de deegranden mee. Leg er de resterende rondjes op en druk de rand goed aan. Bestrijk dan de bovenkant met eidooier.

  6. 6

    Je kunt de taartjes nog garneren door ze ondiep in te kerven (maar snij het deeg niet door). Zet de taartjes 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Driekoningentaartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!