Moussaka met bechamelsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Moussaka met bechamelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Griekse ovenschotel smaakt op een warme zomerdag altijd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snij de aardappelen, aubergine, courgettes en tomaat in plakjes. Snipper de ui.

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Vermeng de room met de knoflook, peper en zout. Beboter een ovenschaal. Schik er de aardappelen in. Schenk er de room over. 

  3. 3

    Bak de courgettes en aubergine even in olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over de aardappelen. 

  4. 4

    Stoof de ui in olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Verdeel het vlees over de groenten. 

  5. 5

    Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat 1 minuutje verhitten. Roer er dan beetje bij beetje de melk door en laat even doorkoken. Roer er de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en zout. 

  6. 6

    Schep de saus over het vlees. Leg er schijfjes tomaat op en bestrooi met rozemarijn en feta. Zet 40 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snij de aardappelen, aubergine, courgettes en tomaat in plakjes. Snipper de ui.

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Vermeng de room met de knoflook, peper en zout. Beboter een ovenschaal. Schik er de aardappelen in. Schenk er de room over. 

  3. 3

    Bak de courgettes en aubergine even in olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel ze over de aardappelen. 

  4. 4

    Stoof de ui in olijfolie. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Verdeel het vlees over de groenten. 

  5. 5

    Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat 1 minuutje verhitten. Roer er dan beetje bij beetje de melk door en laat even doorkoken. Roer er de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en zout. 

  6. 6

    Schep de saus over het vlees. Leg er schijfjes tomaat op en bestrooi met rozemarijn en feta. Zet 40 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.