Recept

Griekse moussaka

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé Griekse klassieker. Tip: wie van pit houdt, kan een beetje harissa toevoegen aan de saus.

bereiding
  1. 1

    Snipper de ui en bak met de geperste knoflook glazig in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer er de tomatenpuree onder en bak 1 minuut verder. Voeg de tomatenblokjes en het laurierblaadje toe en kruid met het kaneelpoeder, de oregano, peper en zout. Laat op een zacht vuur 15 minuten pruttelen.

  2. 2

    Snij de aubergines in dunne plakken. Bak ze in olijfolie kort langs beide kanten goudbruin. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Maak de bechamelsaus: smelt de boter en voeg de bloem toe. Bak al roerend 1 minuut. Giet er langzaam de melk bij en blijf roeren tot de saus indikt. Zet het vuur uit en voeg het ei en de geraspte kaas toe. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met wat boter. Bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes, daarna een laag gehaktsaus en dan een laag aubergine. Herhaal en eindig met een laag aubergine. Giet daar de bechamelsaus over en bak de moussaka 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse moussaka

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!