Fazant met champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Fazant met champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje wild

bereiding
  1. 1

    Kruid de fazantenfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin. Blus met de madeira en laat 30 minuten afgedekt op een zacht vuurtje garen. Draai het vlees geregeld om.

  2. 2

    Maak het witloof schoon. Halveer en stoof 30 minuten. Laat nog 10 minuten zachtjes verder garen. Bak intussen de champignons in een klontje boter, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de wildglacé en de room aan de fazant toe. Breng aan de kook, zet het vuur iets zachter en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Snij de filets in plakken. Serveer met champignons en witloof. Lekker met aardappelroosjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid de fazantenfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin. Blus met de madeira en laat 30 minuten afgedekt op een zacht vuurtje garen. Draai het vlees geregeld om.

  2. 2

    Maak het witloof schoon. Halveer en stoof 30 minuten. Laat nog 10 minuten zachtjes verder garen. Bak intussen de champignons in een klontje boter, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de wildglacé en de room aan de fazant toe. Breng aan de kook, zet het vuur iets zachter en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Snij de filets in plakken. Serveer met champignons en witloof. Lekker met aardappelroosjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.