Visgratin met grote garnalen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Visgratin met grote garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke ovenschotel boordevol vis!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet af. Laat ze uitdampen. Snij de vis in stukken. Spoel de prei, snij in ringen.

  2. 2

    Smelt 2 el boter in een pan en stoof de prei 3 minuten aan. Bestrooi met bloem en roer goed. Giet er onder voortdurend roeren 400 ml melk bij en laat 10 minuten zachtjes indikken. Kruid met peper en zout en roer er de room door. Haal de pan van het vuur.

  3. 3

    Doe de vis, de garnalen en de peterselie in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met citroensap en overgiet met de saus.

  4. 4

    Stamp de aardappelen fijn. Verwarm de rest van de melk met een klontje boter en de kaas. Roer dit mengsel door de gestampte aardappelen en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Strijk de puree uit over de vis en maak ribbeltjes met een vork.

  5. 5

    Zet 35 minuten in de oven, tot de puree goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet af. Laat ze uitdampen. Snij de vis in stukken. Spoel de prei, snij in ringen.

  2. 2

    Smelt 2 el boter in een pan en stoof de prei 3 minuten aan. Bestrooi met bloem en roer goed. Giet er onder voortdurend roeren 400 ml melk bij en laat 10 minuten zachtjes indikken. Kruid met peper en zout en roer er de room door. Haal de pan van het vuur.

  3. 3

    Doe de vis, de garnalen en de peterselie in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met citroensap en overgiet met de saus.

  4. 4

    Stamp de aardappelen fijn. Verwarm de rest van de melk met een klontje boter en de kaas. Roer dit mengsel door de gestampte aardappelen en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Strijk de puree uit over de vis en maak ribbeltjes met een vork.

  5. 5

    Zet 35 minuten in de oven, tot de puree goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.