Shepherd's pie met linzen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Shepherd's pie met linzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegetarische variant van de klassieker

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Spoel de linzen en laat uitlekken. Schil de knolselder en de wortelen, snij ze in blokjes. Spoel de paprika en snij in blokjes.

  3. 3

    Pel en snipper de uien. Fruit ze glazig in olie. Voeg er de wortelen, knolselder en paprika aan toe, stoof ze nog even mee. Roer er de bloem door, overgiet met de groentebouillon. Doe er de erwten en de linzen bij en warm door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Vul ze met de groenten. Dek af met een laagje aardappelpuree en bestrooi met geraspte cheddar.

  5. 5

    Zet de schaaltjes 30 minuten in de oven, of tot de puree een goudgeel korstje heeft.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Spoel de linzen en laat uitlekken. Schil de knolselder en de wortelen, snij ze in blokjes. Spoel de paprika en snij in blokjes.

  3. 3

    Pel en snipper de uien. Fruit ze glazig in olie. Voeg er de wortelen, knolselder en paprika aan toe, stoof ze nog even mee. Roer er de bloem door, overgiet met de groentebouillon. Doe er de erwten en de linzen bij en warm door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Vul ze met de groenten. Dek af met een laagje aardappelpuree en bestrooi met geraspte cheddar.

  5. 5

    Zet de schaaltjes 30 minuten in de oven, of tot de puree een goudgeel korstje heeft.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.