Recept

Trofie met lamsballetjes en peultjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke maaltijdsalade met gehaktballetjes. 

bereiding
  1. 1

    Meng het lamsgehakt met het komijnpoeder, de garam masala en peper en zout. Maak balletjes van het gehakt en laat ze 1 uur opstijven in de koelkast. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de gehaktballetjes rondom rond bruin.

  2. 2

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen.

  3. 3

    Kook de peultjes beetgaar in gezouten water. Doe de blaadjes munt, basilicum en het teentje knoflook samen met een snuifje grof zout in een vijzel en plet alles. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en meng tot een smeuïge olie. Snij de lente-uitjes in schuine stukken.

  4. 4

    Meng de pasta met de muntolie, peultjes, gehaktballetjes, lente-ui en kruid met peper en zout. Garneer met extra munt en basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trofie met lamsballetjes en peultjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Meng het lamsgehakt met het komijnpoeder, de garam masala en peper en zout. Maak balletjes van het gehakt en laat ze 1 uur opstijven in de koelkast. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de gehaktballetjes rondom rond bruin.

  2. 2

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen.

  3. 3

    Kook de peultjes beetgaar in gezouten water. Doe de blaadjes munt, basilicum en het teentje knoflook samen met een snuifje grof zout in een vijzel en plet alles. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en meng tot een smeuïge olie. Snij de lente-uitjes in schuine stukken.

  4. 4

    Meng de pasta met de muntolie, peultjes, gehaktballetjes, lente-ui en kruid met peper en zout. Garneer met extra munt en basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!