Appel-selderstoemp met mosterdkip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appel-selderstoemp met mosterdkip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke smakenmix

bereiding
  1. 1

    schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. snij de appelen en de bleekselder in blokjes van 1/2 cm en bak ze kort op in een pan met boter. Het mag geen moes worden.

  2. 2

    Bestrijk de kipfilets met mosterd en omwikkel ze met een plakje ontbijtspek. Verhit wat olie in een pan en bak er de kip rondom in aan. Voeg een scheutje water toe, zet het deksel op de pan en laat de kip verder garen (10 à 15 minuten). Voeg indien nodig nog wat extra water toe.

  3. 3

    Stamp de aardappelen fijn. roer er een scheutje melk door en schep er voorzichtig het appel-seldermengsel door (de appelblokjes mogen niet platgedrukt worden). Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Serveer de kipfilets met de stoemp erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. snij de appelen en de bleekselder in blokjes van 1/2 cm en bak ze kort op in een pan met boter. Het mag geen moes worden.

  2. 2

    Bestrijk de kipfilets met mosterd en omwikkel ze met een plakje ontbijtspek. Verhit wat olie in een pan en bak er de kip rondom in aan. Voeg een scheutje water toe, zet het deksel op de pan en laat de kip verder garen (10 à 15 minuten). Voeg indien nodig nog wat extra water toe.

  3. 3

    Stamp de aardappelen fijn. roer er een scheutje melk door en schep er voorzichtig het appel-seldermengsel door (de appelblokjes mogen niet platgedrukt worden). Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Serveer de kipfilets met de stoemp erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.