Recept

Feestelijke brochettes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de marinade. Pers 2 limoenen en rasp de schil van 1 limoen. Meng het sap, de schil, de sojasaus en de honing. Snij blokjes van de spiering en laat ze 1 nacht rusten in de marinade. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rijg de stukjes spiering op stokjes tot brochettes. Bak de spiering gaar in de oven. Wanneer de brochettes gaar zijn, overgiet je ze nogmaals met de marinade en laat nog even opwarmen. 

  3. 3

    Schrob de aardperen schoon met een groenteborstel en snij ze overlangs in twee. Schik de aardperen met de schil naar boven in een ovenschaal en doe er alle kruiden bij, samen met de teentjes knoflook. Bak ze gaar in de oven, draai na 15 minuten om en laat nog eens 15 minuten garen.

  4. 4

    Maak de salade. Spoel de radicchio, snij 'm in partjes en trek de blaadjes los. Snij de vijgen in partjes. Pel en snipper de rode ui. Maak een vinaigrette van de olijfolie, de honing, de frambozenazijn en de rode ui. Hussel de groenten voorzichtig door elkaar en werk af met de vinaigrette, gedroogde veenbessen en granaatappelpitjes.

  5. 5

    Serveer de brochettes met de aardperen en de salade. Werk af met koriander en cashewnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Feestelijke brochettes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!