Bananenbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bananenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk zoete start van de dag

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje hazelnootpoeder. Zet opzij. Verwarm de oven voor tot 180° C.

    Splits de eieren.

  2. 2

    Klop de boter en de suiker op tot een schuimige massa.

  3. 3

    Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Klop de dooiers één voor één door het boter-suikermengsel en klop tot een schuimige massa.

  4. 4

    Meng de bloem met het bakpoeder en het hazelnootpoeder, en zeef dit boven de kom met het boter-suikermengsel. Meng goed, tot een glad beslag.

  5. 5

    Pel de bananen en pureer ze met het citroensap. Roer door het beslag.

  6. 6

    Schep voorzichtig de geklopte eiwitten door het beslag.

  7. 7

    Giet het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad en bak het bananenbrood 45 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje hazelnootpoeder. Zet opzij. Verwarm de oven voor tot 180° C.

    Splits de eieren.

  2. 2

    Klop de boter en de suiker op tot een schuimige massa.

  3. 3

    Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Klop de dooiers één voor één door het boter-suikermengsel en klop tot een schuimige massa.

  4. 4

    Meng de bloem met het bakpoeder en het hazelnootpoeder, en zeef dit boven de kom met het boter-suikermengsel. Meng goed, tot een glad beslag.

  5. 5

    Pel de bananen en pureer ze met het citroensap. Roer door het beslag.

  6. 6

    Schep voorzichtig de geklopte eiwitten door het beslag.

  7. 7

    Giet het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad en bak het bananenbrood 45 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.