Bananenbrood

  • 75 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Ontbijt, Lunch
Zo maak je ‘t
  1. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje hazelnootpoeder. Zet opzij. Verwarm de oven voor tot 180° C.

    Splits de eieren.

  2. Klop de boter en de suiker op tot een schuimige massa.

  3. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Klop de dooiers één voor één door het boter-suikermengsel en klop tot een schuimige massa.

  4. Meng de bloem met het bakpoeder en het hazelnootpoeder, en zeef dit boven de kom met het boter-suikermengsel. Meng goed, tot een glad beslag.

  5. Pel de bananen en pureer ze met het citroensap. Roer door het beslag.

  6. Schep voorzichtig de geklopte eiwitten door het beslag.

  7. Giet het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad en bak het bananenbrood 45 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Of toch iets anders?