Recept

Bananenbrood met chocolade en noten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Wat is er lekkerder dan zelfgebakken bananenbrood? Zelfgebakken bananenbrood met chocolade! Dit recept is bovendien volledig plantaardig (zonder zuivel, zonder eieren) en dus ook vegan.

bereiding
 1. 1

  Pel en plet 2 van de 3 bananen. Roer er de pindakaas, sojamelk en de rietsuiker door.

 2. 2

  Meng het havermeel met het bakpoeder, de baksoda, het snuifje zout en het cacaopoeder. Roer ze met een houten lepel door het natte mengsel, tot alles goed gemengd is en er geen klontertjes meer in het beslag zitten.

 3. 3

  Hak de fondantchocolade fijn en roer door het beslag. Hak de noten grof, hou een beetje apart voor de afwerking en roer de rest door het beslag.

 4. 4

  Schep het beslag in de cakevorm. Pel de resterende banaan, snij ze in de lengte in twee en schik ze op het beslag. Strooi de rest van de noten over het beslag.

 5. 5

  Bak het bananenbrood 40 à 50 minuten in de voorverwarmde oven. Kleuren de noten of de banaan te donker, dek het bananenbrood dan af met een vel aluminiumfolie. Check met een prikker of het gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen: eerst een kwartiertje in de vorm, daarna op een rooster. Bestrooi naar smaak met wat extra rietsuiker, of met kaneelsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananenbrood met chocolade en noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!