Recept

Krokant gebraden varkensschouder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smaakbom!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Giet 2 dl heet water in een ovenschaal, leg het varkensvlees met de speklaag naar onder in de braadslede. Zet in de voorverwarmde oven en laat 20 minuten braden.

  2. 2

    Meng de boter met het komijnzaad, de mosterdzaadjes, het korianderpoeder en het zout. Snij de uien grof en snipper de knoflook. Meng met de soepgroenten.

  3. 3

    Haal het gebraad uit de oven, verlaag de temperatuur tot 190°C. Leg de groenten in de braadslede, samen met de spareribs. Kerf met een scherp mes de speklaag ruitvormig in. Leg het vlees met de speklaag naar boven op de groenten. Verdeel de gekruide boter erover. Zet het gebraad weer 1 uur in de oven, bedruip geregeld met het bier en braadvocht.

  4. 4

    Verhoog de temperatuur tot 220°C. Haal het gebraad uit de braadslede, leg het op een bakblik en kwast het in met gezouten water (2 el zout in 1 dl warm water; je kunt ook een plantenspuit gebruiken). Laat het gebraad nog 15 minuten knapperig bruin braden in de oven. Kwast het nog 2 à 3 keer in met gezouten water.

  5. 5

    Haal het gebraad uit de braadslede en laat het wat rusten onder aluminiumfolie. Giet het resterende bier bij de aanbakresten in de braadslede en laat op een zacht vuur inkoken. Zeef de saus, breng op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met maïszetmeel of boter naar wens.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokant gebraden varkensschouder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!