Runderfilet met pistachekorst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Runderfilet met pistachekorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uit de oven!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de gedroogde vijgen in 2,5 dl water tot ze zwellen.

  2. 2

    Wrijf het vlees in met olijfolie en boter en kruid met peper en zout. Bak het 30 minuten, keer geregeld om en bedruip met het braadvocht.

  3. 3

    Snij de aubergine, courgette, sjalot en tomaat in grove stukken, de selder in stukken van zo’n 6 cm. Voeg de groenten, behalve de tomaten, toe na 20 minuten gaartijd.

  4. 4

    Maak de pistachekorst: mix knoflook, pistachenoten, peterselie, paneermeel, komijnzaadjes, melk en parmezaan in de blender tot een kruimelig mengsel.

  5. 5

    Verdeel het pistachemengsel over het vlees. Leg de uitgelekte vijgen, de tomaten en de hele knoflooktenen bij de groenten en laat nog 25 minuten verder garen. Voeg eventueel wat water toe als er te weinig vocht bij de groenten is. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Laat het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de gedroogde vijgen in 2,5 dl water tot ze zwellen.

  2. 2

    Wrijf het vlees in met olijfolie en boter en kruid met peper en zout. Bak het 30 minuten, keer geregeld om en bedruip met het braadvocht.

  3. 3

    Snij de aubergine, courgette, sjalot en tomaat in grove stukken, de selder in stukken van zo’n 6 cm. Voeg de groenten, behalve de tomaten, toe na 20 minuten gaartijd.

  4. 4

    Maak de pistachekorst: mix knoflook, pistachenoten, peterselie, paneermeel, komijnzaadjes, melk en parmezaan in de blender tot een kruimelig mengsel.

  5. 5

    Verdeel het pistachemengsel over het vlees. Leg de uitgelekte vijgen, de tomaten en de hele knoflooktenen bij de groenten en laat nog 25 minuten verder garen. Voeg eventueel wat water toe als er te weinig vocht bij de groenten is. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Laat het vlees 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.