Gevuld varkensgebraad
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevuld varkensgebraad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor op de feesttafel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalotten en de teentjes knoflook.

    Snij de plakjes gandaham fijn en hak de peterselie.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Fruit de sjalotten in boter. Doe er de knoflook, 2 el pijnboombitten, de fijngesneden plakjes gandaham, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 3 el gehakte peterselie en 3 blaadjes salie bij.

  3. 3

    Laat even sudderen en roer er dan 1 kl mosterd door. Kruid met peper.

  4. 4

    Snij een varkensgebraad van 1 kilo open tot een grote lap. Verdeel er de vulling over. Rol op en bind vast met keukentouw.

  5. 5

    Roer 1 el maïszetmeel los met 1 el water. Meng 3 el vloeibare honing met 5 el gesmolten boter en bestrijk er het vlees mee. Zet het gebraad 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalotten en de teentjes knoflook.

    Snij de plakjes gandaham fijn en hak de peterselie.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Fruit de sjalotten in boter. Doe er de knoflook, 2 el pijnboombitten, de fijngesneden plakjes gandaham, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 3 el gehakte peterselie en 3 blaadjes salie bij.

  3. 3

    Laat even sudderen en roer er dan 1 kl mosterd door. Kruid met peper.

  4. 4

    Snij een varkensgebraad van 1 kilo open tot een grote lap. Verdeel er de vulling over. Rol op en bind vast met keukentouw.

  5. 5

    Roer 1 el maïszetmeel los met 1 el water. Meng 3 el vloeibare honing met 5 el gesmolten boter en bestrijk er het vlees mee. Zet het gebraad 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.