Spiesjes met varkenshaasje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiesjes met varkenshaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stukje vlees op de barbecue

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de varkenshaasjes in de lengte in flinterdunne plakken (van hooguit 3 mm dik). Leg ze tussen twee vellen plasticfolie en sla ze nog eens extra plat met een breed spatelmes of een houten plankje.

  2. 2

    Pel en rasp de ui. Pel en plet de knoflook. Vermeng met de graantjesmosterd. Snij de augurkjes in stukjes.

  3. 3

    Bestrijk de vleesreepjes aan een kant met wat van de mosterdpasta. Leg er een stukje augurk op. Rol stevig op. 

  4. 4

    Prik twee of drie van de gevulde rolletjes op een spiesje. Kruid ze aan de buitenkant met peper uit de molen. Bestrijk ze lichtjes met olie.

  5. 5

    Rooster de spiesjes 10 minuten op de tafelgrill of de barbecue. Keer ze af en toe om. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de varkenshaasjes in de lengte in flinterdunne plakken (van hooguit 3 mm dik). Leg ze tussen twee vellen plasticfolie en sla ze nog eens extra plat met een breed spatelmes of een houten plankje.

  2. 2

    Pel en rasp de ui. Pel en plet de knoflook. Vermeng met de graantjesmosterd. Snij de augurkjes in stukjes.

  3. 3

    Bestrijk de vleesreepjes aan een kant met wat van de mosterdpasta. Leg er een stukje augurk op. Rol stevig op. 

  4. 4

    Prik twee of drie van de gevulde rolletjes op een spiesje. Kruid ze aan de buitenkant met peper uit de molen. Bestrijk ze lichtjes met olie.

  5. 5

    Rooster de spiesjes 10 minuten op de tafelgrill of de barbecue. Keer ze af en toe om. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.