Recept

Napolitaanse buches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk en eenvoudig dessert dat ruim van tevoren gemaakt kan worden

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verkruimel de koekjes met een deegrol. Klop de slagroom lichtjes op.

  2. 2

    Vermeng met de koekkruimels. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Voeg er de suiker, de cointreau en de koffie aan toe. Roer glad.

  3. 3

    Splits de eieren. Doe de eierdooiers bij de gesmolten chocolade en roer glad. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het chocolademengsel.

  4. 4

    Leg in zes kleine cakevormpjes (of in één grote) een vel plasticfolie. Verdeel er de helft van de koekjesroom over, daarop de chocolademousse en dan de rest van de koekjesroom. Dek af met plasticfolie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de diepvriezer.

  5. 5

    Haal 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Wentel de buches even door wat cacaopoeder. Snijd ze eventueel in plakken. Leg er wat vers fruit bij en serveer met chocoladesaus of vanillesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Napolitaanse buches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!