• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenspiesjes met appel-preisalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gekaramelliseerd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kalkoenfilet eerst in fijne plakjes en dan in lange repen van 1 cm breed.

  2. 2

    Vermeng 1 el maïsolie met het citroensap, de sherry, de sojasaus, het gemberpoeder en wat cayennepeper. Marineer het vlees hierin, afgedekt, 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten, snij ze in fijne partjes. Spoel het preiwit, snij het in fijne ringetjes.

  4. 4

    Bak de appels kort op een hevig vuur; in de notenolie. Zet ze aan de kant. 

  5. 5

    Roerbak in dezelfde pan en de preiringen even. Doe er de appels weer bij. Bestrooi met de fijne suiker en laat lichtjes karamelliseren. Blus met de appelazijn en laat koken tot de vloeistof bijna verdampt is. Kruid met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur. 

  6. 6

    Dep de kalkoenreepjes droog met keukenpapier. Rijg ze op lange houten spiesjes. Rooster ze 2 tot 3 minuten aan elke kant, in de grillpan, in een beetje maïsolie. Lepel er de marinade bij. Laat even doorwarmen.

  7. 7

    Leg de spiesjes op de borden. Lepel er een beetje van de warme saus bij. Werk af met pistaches, lente-ui en peterselie. Zet de appel-preisalade er in een kommetje bij. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kalkoenfilet eerst in fijne plakjes en dan in lange repen van 1 cm breed.

  2. 2

    Vermeng 1 el maïsolie met het citroensap, de sherry, de sojasaus, het gemberpoeder en wat cayennepeper. Marineer het vlees hierin, afgedekt, 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten, snij ze in fijne partjes. Spoel het preiwit, snij het in fijne ringetjes.

  4. 4

    Bak de appels kort op een hevig vuur; in de notenolie. Zet ze aan de kant. 

  5. 5

    Roerbak in dezelfde pan en de preiringen even. Doe er de appels weer bij. Bestrooi met de fijne suiker en laat lichtjes karamelliseren. Blus met de appelazijn en laat koken tot de vloeistof bijna verdampt is. Kruid met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur. 

  6. 6

    Dep de kalkoenreepjes droog met keukenpapier. Rijg ze op lange houten spiesjes. Rooster ze 2 tot 3 minuten aan elke kant, in de grillpan, in een beetje maïsolie. Lepel er de marinade bij. Laat even doorwarmen.

  7. 7

    Leg de spiesjes op de borden. Lepel er een beetje van de warme saus bij. Werk af met pistaches, lente-ui en peterselie. Zet de appel-preisalade er in een kommetje bij. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.