Coq au vin (2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Coq au vin (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smaakexplosie

bereiding
  1. 1

    Bak de spekblokjes op zacht vuur in een pan zonder vetstof.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Pel de uitjes. Snij de selderij en de wortelen in kleine blokjes.

  3. 3

    Schep de uitjes en de helft van de groenten bij de spekblokjes, bak ze even mee. Blus met de helft van de bouillon en de helft van de rode wijn.

  4. 4

    Doe de rest van de groenten in een grote braadpan met de gesnipperde knoflook, de laurier, de tijm, de jeneverbessen en de peperbolletjes. Giet er de rest van de wijn en de bouillon bij.

  5. 5

    Kruid de stukken kip met peper en zout. Leg ze in de braadpan met rode wijn. Voeg de spekblokjes en de uitjes met de rest van de wijn toe. Laat afgedekt 30 minuten sudderen.

  6. 6

    Borstel de paddenstoelen schoon en stoof ze aan in een klontje boter. Schep de paddenstoelen bij de kip. Laat nog 10 minuten stoven. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak. Werk af met gesnipperde peterselie en serveer. Lekker met (warm) stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bak de spekblokjes op zacht vuur in een pan zonder vetstof.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Pel de uitjes. Snij de selderij en de wortelen in kleine blokjes.

  3. 3

    Schep de uitjes en de helft van de groenten bij de spekblokjes, bak ze even mee. Blus met de helft van de bouillon en de helft van de rode wijn.

  4. 4

    Doe de rest van de groenten in een grote braadpan met de gesnipperde knoflook, de laurier, de tijm, de jeneverbessen en de peperbolletjes. Giet er de rest van de wijn en de bouillon bij.

  5. 5

    Kruid de stukken kip met peper en zout. Leg ze in de braadpan met rode wijn. Voeg de spekblokjes en de uitjes met de rest van de wijn toe. Laat afgedekt 30 minuten sudderen.

  6. 6

    Borstel de paddenstoelen schoon en stoof ze aan in een klontje boter. Schep de paddenstoelen bij de kip. Laat nog 10 minuten stoven. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak. Werk af met gesnipperde peterselie en serveer. Lekker met (warm) stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.