Recept

Coq-au-vin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieke topper

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon. Pel en snipper de sjalot, de knoflook en de ui, fruit ze in boter. Doe er de champignons en zilveruitjes bij en fruit ze even mee. Schenk er de balsamicoazijn bij en laat inkoken. Zet van het vuur af.

  2. 2

    Kruid de stukken kip met peper en zout en braad ze aan in een pan met boter. Doe ze dan bij de uitjes in de kookpan, samen met het kruidentuiltje en de peterseliestengels.

  3. 3

    Bak de spekblokjes knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze bij de kip.

  4. 4

    Overgiet alles met de bouillon en de wijn. Breng aan de kook en laat een uurtje sudderen.

  5. 5

    Schep de kip, uitjes en champignons uit de pan. Verwijder het kruidentuiltje. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en doe ze weer bij de kip. Laat alles nog even goed verwarmen.

  6. 6

    Serveer de coq-au-vin met een groen slaatje en knapperig stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Coq-au-vin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!