Pasta met tonijn en ansjovis
bereiding
-
1
Laat 1 blikje tonijn in olie uitlekken en snij de tonijn dan in stukjes.
Snij de knoflook in plakjes.
Hak 100 g ansjovisfilets grof.
Snipper een chilipepertje.
Snij 2 el olijven in plakjes.
-
2
Verhit 3 el olijfolie in een grote pan. Voeg er 4 teentjes knoflook in plakjes aan toe. Doe er, zodra deze kleuren, 100 g grof gehakte gezouten ansjovisfilets, 2 el oregano en 1 gesnipperd chilipepertje bij.
-
3
Voeg er, als de ansjovis gesmolten is, 1 el kappertjes, 2 el olijven in plakjes en 2 el gehakte peterselie aan toe. Schep om en voeg er 400 g blokjes tomaat (uit blik) aan toe.
-
4
Zet het vuur zachter en laat 15 minuten sudderen onder deksel. Schep af en toe om en breng op smaak met peper uit de molen. Voeg er de uitgelekte en in stukjes gesneden tonijn aan toe en roer voorzichtig.
-
5
Kook 500 g wieltjespasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng de pasta met de saus. Doe er 2 el olijven in plakjes, 2 el kappertjes en 2 el gehakt basilicum bij.
Voorbereiding