Pappardelle met tomaten en ricotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pappardelle met tomaten en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris gekruid

bereiding
  1. 1

    Maak de rucola schoon, hak hem eventueel grof. Pluk de blaadjes van het basilicum en snij ze in reepjes. Spoel de kerstomaten. Hak de gedroogde tomaatjes fijn. 

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Voeg er de kerstomaten, de gedroogde tomaatjes en de gehakte rozemarijn aan toe. Laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. 

  3. 3

    Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta met de saus. Bestrooi met stukjes ricotta. 

  4. 4

    Verdeel de rucola en het basilicum over diepe borden of kommen. Schep er de pasta bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de rucola schoon, hak hem eventueel grof. Pluk de blaadjes van het basilicum en snij ze in reepjes. Spoel de kerstomaten. Hak de gedroogde tomaatjes fijn. 

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Voeg er de kerstomaten, de gedroogde tomaatjes en de gehakte rozemarijn aan toe. Laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. 

  3. 3

    Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta met de saus. Bestrooi met stukjes ricotta. 

  4. 4

    Verdeel de rucola en het basilicum over diepe borden of kommen. Schep er de pasta bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.