Recept

Haantje gevuld met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met kroketjes en appelmoes

bereiding
  1. 1

    Snij de helft van de abrikozen in kleine stukjes. Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes. Snipper het groen. Fruit de venkelblokjes en venkelzaadjes in 2 el boter. Blus met de Noilly Prat.

  2. 2

    Doe de gestoofde venkel, het venkelgroen en de stukjes abrikoos bij het kalfsgehakt. Kruid met peper en zout. Meng goed.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de haantjes aan de binnenen buitenkant met peper en zout. Vul ze met het gehakt. Bind de pootjes bij elkaar met keukentouw.

  4. 4

    Beboter een grote ovenschaal en schik er de haantjes in. Leg er de takjes tijm en de hele abrikozen bij. Zet 35 à 40 minuten in de oven. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!