Haantje gevuld met abrikozen
bereiding
- 
                        1 Snij de helft van de abrikozen in kleine stukjes. Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes. Snipper het groen. Fruit de venkelblokjes en venkelzaadjes in 2 el boter. Blus met de Noilly Prat. 
- 
                        2 Doe de gestoofde venkel, het venkelgroen en de stukjes abrikoos bij het kalfsgehakt. Kruid met peper en zout. Meng goed. 
- 
                        3 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de haantjes aan de binnenen buitenkant met peper en zout. Vul ze met het gehakt. Bind de pootjes bij elkaar met keukentouw. 
- 
                        4 Beboter een grote ovenschaal en schik er de haantjes in. Leg er de takjes tijm en de hele abrikozen bij. Zet 35 Ã 40 minuten in de oven. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren. 
 
                 
                 
                 
                                 
                 
                                 
                                 
                 
                 
                