• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Haantje gevuld met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met kroketjes en appelmoes

bereiding
  1. 1

    Snij de helft van de abrikozen in kleine stukjes. Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes. Snipper het groen. Fruit de venkelblokjes en venkelzaadjes in 2 el boter. Blus met de Noilly Prat.

  2. 2

    Doe de gestoofde venkel, het venkelgroen en de stukjes abrikoos bij het kalfsgehakt. Kruid met peper en zout. Meng goed.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de haantjes aan de binnenen buitenkant met peper en zout. Vul ze met het gehakt. Bind de pootjes bij elkaar met keukentouw.

  4. 4

    Beboter een grote ovenschaal en schik er de haantjes in. Leg er de takjes tijm en de hele abrikozen bij. Zet 35 à 40 minuten in de oven. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de helft van de abrikozen in kleine stukjes. Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes. Snipper het groen. Fruit de venkelblokjes en venkelzaadjes in 2 el boter. Blus met de Noilly Prat.

  2. 2

    Doe de gestoofde venkel, het venkelgroen en de stukjes abrikoos bij het kalfsgehakt. Kruid met peper en zout. Meng goed.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de haantjes aan de binnenen buitenkant met peper en zout. Vul ze met het gehakt. Bind de pootjes bij elkaar met keukentouw.

  4. 4

    Beboter een grote ovenschaal en schik er de haantjes in. Leg er de takjes tijm en de hele abrikozen bij. Zet 35 à 40 minuten in de oven. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.