Recept

Runderfilet met courgette en pasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rundsvlees onder een kapje van courgette

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de courgette. Snij een kwart ervan in dunne plakjes. Snij de rest in blokjes. Verwarm de oven voor op 150°C. Braad het vlees snel aan in de boter. Kruid met peper en zout. Leg het in een braadslee.

  2. 2

    Fruit de ui in de braadjus van het vlees. Vermeng met de knoflook en schep bij het vlees. Zet 45 minuten in het midden van de oven. 

  3. 3

    Stoof de courgetteblokjes in 1 kl olijfolie. Doe er de bouillon, tomatenpuree en tijm bij. Breng aan de kook. Schenk er de room bij, kruid met peper en zout. Hou warm.

  4. 4

    Schik de plakjes courgette op het gebraad. Bestrijk ze met olijfolie. Zet 5 minuten onder de grill. Werk af met de mozzarella en peper uit de molen. Zet nog even onder de grill. Hou warm in de uitgeschakelde oven. 

  5. 5

    Kook ondertussen ook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de courgettesaus. Serveer met het vlees. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Runderfilet met courgette en pasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!