Recept

Provençaals lam

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleurrijk & lekker

bereiding
  1. 1

    Spoel de paprika's, verwijder de zaadjes. Spoel de aubergines en dep ze droog. pel en ontpit de tomaten. Snij de groeten in gelijke blokjes. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Bak de aubergines een paar minuten in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Roerbak in dezelfde pan de paprikablokjes 3 minuten. Doe er de aubergines, de tomaatblokjes, de tijm en de rozemarijn bij. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  4. 4

    Kruid de lamsnootjes met peper en zout. Bak het vlees 2 tot 5 minuten aan elke kant (van rosé tot doorbakken) in olijfolie. Hou het warm onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Blus de braadpan met de fond. Leng aan met een kopje water. Laat 1 minuut stevig doorkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met vlokjes ijskoude boter.

  6. 6

    Verdeel vlees en groenten over de borden. Lepel er wat saus bij en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Provençaals lam
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Spoel de paprika's, verwijder de zaadjes. Spoel de aubergines en dep ze droog. pel en ontpit de tomaten. Snij de groeten in gelijke blokjes. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Bak de aubergines een paar minuten in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Roerbak in dezelfde pan de paprikablokjes 3 minuten. Doe er de aubergines, de tomaatblokjes, de tijm en de rozemarijn bij. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  4. 4

    Kruid de lamsnootjes met peper en zout. Bak het vlees 2 tot 5 minuten aan elke kant (van rosé tot doorbakken) in olijfolie. Hou het warm onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Blus de braadpan met de fond. Leng aan met een kopje water. Laat 1 minuut stevig doorkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met vlokjes ijskoude boter.

  6. 6

    Verdeel vlees en groenten over de borden. Lepel er wat saus bij en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!