Recept

Provençaals lam

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleurrijk & lekker

bereiding
  1. 1

    Spoel de paprika's, verwijder de zaadjes. Spoel de aubergines en dep ze droog. pel en ontpit de tomaten. Snij de groeten in gelijke blokjes. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Bak de aubergines een paar minuten in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Roerbak in dezelfde pan de paprikablokjes 3 minuten. Doe er de aubergines, de tomaatblokjes, de tijm en de rozemarijn bij. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  4. 4

    Kruid de lamsnootjes met peper en zout. Bak het vlees 2 tot 5 minuten aan elke kant (van rosé tot doorbakken) in olijfolie. Hou het warm onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Blus de braadpan met de fond. Leng aan met een kopje water. Laat 1 minuut stevig doorkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met vlokjes ijskoude boter.

  6. 6

    Verdeel vlees en groenten over de borden. Lepel er wat saus bij en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Provençaals lam

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!