Taartjes van pompoen en aardappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Taartjes van pompoen en aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Halloween!

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, verwijder de pitten, snij ze in fijne partjes. Schil de aardappelen, snij ze plakjes. Stoom beide groenten goed gaar, in 15 tot 20 minuten. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200° C. 

  3. 3

    Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze glazig in wat boter of olijfolie. 

  4. 4

    Klop de eieren los met de melk en de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er de helft van de gestoofde sjalotjes aan toe. 

  5. 5

    Vet vier ovenschaaltjes goed in met boter of olie. Schik de partjes pompoen en de plakjes aardappel in laagjes in de schaaltjes. Strooi op elk groentelaagje wat kaas en kruid met peper uit de molen.

  6. 6

    Giet de eieren bij de groenten. Schep bovenop de rest van de gefruite sjalot en werk af met een laatste laagje kaas. Zet 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, verwijder de pitten, snij ze in fijne partjes. Schil de aardappelen, snij ze plakjes. Stoom beide groenten goed gaar, in 15 tot 20 minuten. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200° C. 

  3. 3

    Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze glazig in wat boter of olijfolie. 

  4. 4

    Klop de eieren los met de melk en de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er de helft van de gestoofde sjalotjes aan toe. 

  5. 5

    Vet vier ovenschaaltjes goed in met boter of olie. Schik de partjes pompoen en de plakjes aardappel in laagjes in de schaaltjes. Strooi op elk groentelaagje wat kaas en kruid met peper uit de molen.

  6. 6

    Giet de eieren bij de groenten. Schep bovenop de rest van de gefruite sjalot en werk af met een laatste laagje kaas. Zet 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.