Lekker Shop Shop

Quiche lorraine (2)

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een taartvorm mee. Plooi het overtollige deeg naar binnen. 

  2. Vul de vorm met bakpapier en rijst en bak de bodem 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Pocheer de spekblokjes 5 minuten in kokend water. Spoel af en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Duw de spekblokjes zachtjes in de voorgebakken bodem. Klop de eieren en de room lichtjes op. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk over de spekblokjes

  5. Doe de boter in klontjes en verdeel over de quiche. Schuif 35 tot 45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt en de eieren gestold zijn.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Quiche met krab (2)

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Witloof-ham-kaasquiche

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Quiche met artisjok, roquefort en comté

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Quiche met camembert en noten

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum