Quiche lorraine met spek en ei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche lorraine met spek en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een taartvorm mee. Plooi het overtollige deeg naar binnen. 

  2. 2

    Vul de vorm met bakpapier en rijst en bak de bodem 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Pocheer de spekblokjes 5 minuten in kokend water. Spoel af en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Duw de spekblokjes zachtjes in de voorgebakken bodem. Klop de eieren en de room lichtjes op. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk over de spekblokjes

  5. 5

    Doe de boter in klontjes en verdeel over de quiche. Schuif 35 tot 45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt en de eieren gestold zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een taartvorm mee. Plooi het overtollige deeg naar binnen. 

  2. 2

    Vul de vorm met bakpapier en rijst en bak de bodem 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Pocheer de spekblokjes 5 minuten in kokend water. Spoel af en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Duw de spekblokjes zachtjes in de voorgebakken bodem. Klop de eieren en de room lichtjes op. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk over de spekblokjes

  5. 5

    Doe de boter in klontjes en verdeel over de quiche. Schuif 35 tot 45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt en de eieren gestold zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.