Spinazievelouté
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spinazievelouté

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een groen vijvertje met visjes van bladerdeeg

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Steek met een uitsteekvormpjes visjes uit het bladerdeeg. Leg ze op bakpapier op een grote bakplaat.

    Pel en snipper de ui en knoflook.

    Haal de steeltjes van de spinazieblaadjes, spoel de groente tot het water helder blijft.

  2. 2

    Klop de dooier los met 1 el water. Bestrijk er de visjes mee. Strooi er lichtjes geplette venkelzaadjes op. Bak de visjes 15 minuten op 220° C. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Fruit de uisnippers glazig in boter of olie. Doe er spinazieblaadjes en de knoflook bij. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Strooi er de bloem bij, schep goed om. 

  4. 4

    Voeg er de warme kippenbouillon en het kruidentuiltje aan toe. Breng aan de kook. Dek af en laat 10 minuten zacht koken.

  5. 5

    Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 

  6. 6

    Breng de soep weer tegen de kook aan. Voeg er de room aan toe. Roer glad. Laat nog 1 minuut doorwarmen. Serveer de soep in diepe borden waarin de visjes vrolijk rondzwemmen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Steek met een uitsteekvormpjes visjes uit het bladerdeeg. Leg ze op bakpapier op een grote bakplaat.

    Pel en snipper de ui en knoflook.

    Haal de steeltjes van de spinazieblaadjes, spoel de groente tot het water helder blijft.

  2. 2

    Klop de dooier los met 1 el water. Bestrijk er de visjes mee. Strooi er lichtjes geplette venkelzaadjes op. Bak de visjes 15 minuten op 220° C. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Fruit de uisnippers glazig in boter of olie. Doe er spinazieblaadjes en de knoflook bij. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Strooi er de bloem bij, schep goed om. 

  4. 4

    Voeg er de warme kippenbouillon en het kruidentuiltje aan toe. Breng aan de kook. Dek af en laat 10 minuten zacht koken.

  5. 5

    Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 

  6. 6

    Breng de soep weer tegen de kook aan. Voeg er de room aan toe. Roer glad. Laat nog 1 minuut doorwarmen. Serveer de soep in diepe borden waarin de visjes vrolijk rondzwemmen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.