Recept

Kip met paprika en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met chorizo

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Versnijd de kip in 8 stukken (of koop ze versneden). Kruid met peper, zout en paprikapoeder.

  2. 2

    Spoel de paprika, verwijder de steel en de zaadlijsten en snij de paprika in grove stukken. Laat de tomaatjes uitlekken en snij ze in reepjes. Pel en hak de sjalot en de knoflook. Pel de chorizo en snij ’m in blokjes.

  3. 3

    Doe 2 el olijfolie in een braadpan die in de oven mag en bak daarin, op het vuur, de blokjes chorizo knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in hetzelfde vet de kip rondom goudbruin. Haal de stukken uit de pan en hou ze apart.

  4. 4

    Doe de sjalot en knoflook in de pan en stoof ze glazig. Voeg de paprika en de rijst toe en laat kort meebakken. Roer er de tomatenpuree door, blus met de wijn. Voeg de reepjes tomaat toe, de bouillon, de chorizo en de tijm. Kruid met peper en zout en laat 2 à 3 minuten zachtjes pruttelen.

  5. 5

    Leg de stukken kip op de saus, strooi er de olijven over, zet het deksel op de pan en laat 45 à 50 minuten verder garen in de oven. Haal het deksel van de pan en zet nog 10 minuten in de oven. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met paprika en olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!