Recept

Gevulde courgette met tonijn in sausje van geroosterde paprika’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker gerecht à la Pascale Naessens!

Natalie tipt!

“Als ik olijven koop, verdwijnt de rest steevast achterin de koelkast. Daarom probeer ik ze zoveel mogelijk te verwerken in vullingen. Mijn kinderen vissen ze er sowieso uit, maar ik vind dat de olijven net meer smaak geven.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Laat de papika’s uitlekken en snij in stukken. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de gegrilde paprika’s, de helft van de halfgedroogde tomaatjes en de Italiaanse kruiden toe, blus met de bouillon en laat 5 minuten stoven. Neem van het vuur en mix tot een gladde saus.

  2. 2

    Laat de tonijn uitlekken. Spoel de courgettes, snij in stukken en lepel het vruchtvlees eruit. Pel en snipper de rode ui, snij de rest van de halfgedroogde tomaatjes in stukjes en de olijven in ringetjes. Meng de tonijn met de rode ui, grofgemalen havermout, tomaatjes en olijven en vul er de courgettes mee.

  3. 3

    Lepel de saus op de bodem van een ovenschaal en zet de courgettes er rechtop in. Schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met een toefje waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde courgette met tonijn in sausje van geroosterde paprika’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!