Recept

Crostata ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Genieten!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een met bakpapier beklede taartvorm mee. Duw goed tegen de randjes.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker wit-schuimig. Meng de mascarpone, de ricotta en het maïszetmeel eronder.

  3. 3

    Spoel de citroen en rasp de schil. Pers het sap en voeg samen met de rasp toe aan de kaas.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet de vulling op de taartbodem en schuif de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat afkoelen en ontvorm. Spoel de frambozen en versier de taart met de vruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crostata ricotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een met bakpapier beklede taartvorm mee. Duw goed tegen de randjes.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker wit-schuimig. Meng de mascarpone, de ricotta en het maïszetmeel eronder.

  3. 3

    Spoel de citroen en rasp de schil. Pers het sap en voeg samen met de rasp toe aan de kaas.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet de vulling op de taartbodem en schuif de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat afkoelen en ontvorm. Spoel de frambozen en versier de taart met de vruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!