Crostata ricotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crostata ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Genieten!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een met bakpapier beklede taartvorm mee. Duw goed tegen de randjes.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker wit-schuimig. Meng de mascarpone, de ricotta en het maïszetmeel eronder.

  3. 3

    Spoel de citroen en rasp de schil. Pers het sap en voeg samen met de rasp toe aan de kaas.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet de vulling op de taartbodem en schuif de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat afkoelen en ontvorm. Spoel de frambozen en versier de taart met de vruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een met bakpapier beklede taartvorm mee. Duw goed tegen de randjes.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker wit-schuimig. Meng de mascarpone, de ricotta en het maïszetmeel eronder.

  3. 3

    Spoel de citroen en rasp de schil. Pers het sap en voeg samen met de rasp toe aan de kaas.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet de vulling op de taartbodem en schuif de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat afkoelen en ontvorm. Spoel de frambozen en versier de taart met de vruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.