Recept

Sabayon met yoghurtijs en mandarijntjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk dessert in een glaasje, en het is nog gezond ook! Deze sabayon past helemaal in de Sana-methode van Sandra Bekkari.

TIP: Sabayon klop je het best in een conisch sauspannetje met een dikke bodem en afgeronde randen onderaan. In zo'n pannetje blijven er geen restjes hangen en kun je de perfecte sabayon kloppen.

bereiding
  1. 1

    Pel de mandarijnen, verdeel ze in partjes en verwijder de vliesjes van elk partje. Breng 90 gram kokosbloesemsuiker met 90 milliliter water aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot de suiker is opgelost. Schenk de siroop over de mandarijnen en laat ze vervolgens 30 minuten trekken.

  2. 2

    Klop op een zacht vuur de eidooiers met de rest van de kokosbloesemsuiker, de wijn en het limoensap tot een luchtige sabayon.

  3. 3

    Verdeel de mandarijntjes over vier glaasjes. Schep er een bolletje ijs op en giet er de sabayon over. Werk af met de nootjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sabayon met yoghurtijs en mandarijntjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!