Mie met kokosschuim
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mie met kokosschuim

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Exotische delicatesse

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de vermicelli 20 minuten wellen in warm water.

    Schil en hak de gember.

    Verwijder het buitenste blad van het citroengras, hak het fijn.

    Pel en hak de knoflook.

    Snipper het basilicum.

    Snipper 2 el korianderblaadjes. 

  2. 2

    Verhit 2 el olie in een wok. Roerbak de gember en knoflook. Overgiet met de kokosmelk en breng aan de kook. Doe er het basilicum en citroengras bij. Laat 20 minuten zachtjes sudderen.

  3. 3

    Kook de vermicelli 5 minuten in water, laat uitlekken. 

  4. 4

    Bak de garnalen kort in de rest van de olie. Meng ze met de vermicelli. Breng op smaak met vissaus. Verdeel over vier kommetjes. 

  5. 5

    Mix de saus tot ze schuimt en lepel ze over het gerecht. Werk af met gehakte koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de vermicelli 20 minuten wellen in warm water.

    Schil en hak de gember.

    Verwijder het buitenste blad van het citroengras, hak het fijn.

    Pel en hak de knoflook.

    Snipper het basilicum.

    Snipper 2 el korianderblaadjes. 

  2. 2

    Verhit 2 el olie in een wok. Roerbak de gember en knoflook. Overgiet met de kokosmelk en breng aan de kook. Doe er het basilicum en citroengras bij. Laat 20 minuten zachtjes sudderen.

  3. 3

    Kook de vermicelli 5 minuten in water, laat uitlekken. 

  4. 4

    Bak de garnalen kort in de rest van de olie. Meng ze met de vermicelli. Breng op smaak met vissaus. Verdeel over vier kommetjes. 

  5. 5

    Mix de saus tot ze schuimt en lepel ze over het gerecht. Werk af met gehakte koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.