Recept

Pudding met laagje karamelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vleugje nostalgie op je tong

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breng 0,5 l aan de kook. Klop 4 eidooiers los met 1 zakje vanillesuiker en 4 eetlepels suiker. Voeg er eerst een klein beetje warme melk bij, roer los en giet er dan al roerend de rest van de melk bij. 

  2. 2

    Warm dit mengsel al roerend met een houten lepel opnieuw op tot het indikt. Let op: het mag niet meer koken!

  3. 3

    Schenk de vanille-crème in 4 glazen en laat afkoelen. Om te voorkomen dat er een vel op komt, dekt u de glazen af met vershoudfolie die tot op de vanille- crème komt.

  4. 4

    Laat voor de karamelsaus 125 ml water met 250 g suiker op een zacht vuurtje karamelliseren. Blus met 125 ml water, roer niet maar geef de suiker de tijd om op te lossen, schud eventueel zachtjes met de pan. Laat afkoelen. 

  5. 5

    Giet vlak voor het serveren wat van de karamelsaus over de vanille- crème. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pudding met laagje karamelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!