Recept

Parfait van mascarpone en karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smeuïg en ijskoud dessertje

bereiding
  1. 1

    Snij 1 vanillestokje in de lengte doormidden en schraap her merg eruit.

  2. 2

    Klop de eieren met de poedersuiker en het vanillemerg in een warmwaterbad tot een dikke crème.

  3. 3

    Voeg de mascarpone en de opgeklopte room toe. Giet de karamelsaus in 8 vormpjes (van 15 cm) en lepel er voorzichtig de mascarpone over. Zet minstens 4 uur in de diepvriezer.

  4. 4

    Hou de vormpjes net voor het serveren even in een warmwaterbad, zo komen ze gemakkelijk los. Stort de parfait op de bordjes en werk af met chocoladekrullen, poedersuiker en bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parfait van mascarpone en karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!