Recept

Spaghetti met avocado en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalige combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 1 sjalotje, 2 knoflookteentjes en 2 tl gemengde peperbolletjes fijn. 

    Halveer een avocado, verwijder de pit en snij in stukjes. 

    Snij 1 avocado in fijne plakjes en besprenkel ze met 1 el citroensap. 

    Snij 1 rood pepertje (zonder de zaadjes) in fijne ringetjes. 

  2. 2

    Kook 400 g spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel, laat uitlekken en hou warm. 

  3. 3

    Fruit de sjalot en de knoflook in wat boter en voeg er de avocadostukjes aan toe. Laat 1 minuut meebakken. 

  4. 4

    Blus met 125 ml groentebouillon en laat kort meekoken. Breng op smaak met cayennepeper en een snuifje zout. Pureer.

  5. 5

    Bak de helft van de peperringetjes, de knoflook en 2 tl gemengde peperbolletjes kort in 3 el olijfolie.

  6. 6

    Doe er 16 gepelde scampi's bij en schep om tot ze gaar zijn. Meng de spaghetti met de warme avocadosaus en serveer met de scampi's, de plakjes avocado en de overgebleven peperringetjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met avocado en scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!