Varkenshaasje met mosterdsaus

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 175° C.

    Pel en snipper de sjalot en snij de knoflook in kwartjes. 

  2. Leg ze met de salieblaadjes op een groot vel lichtjes beboterd bakpapier. Leg er het gekruide varkenshaasje bij, met een nootje boter erbovenop. Vouw dicht en zet 15 minuten in de oven. 

  3. Vouw het papier met het gekruide varkenshaasje open en laat het vlees 5 minuten bijkleuren onder de hete grill. Hou het warm onder aluminiumfolie. 

  4. Vang het braadvocht op. Laat het met de sjalot, de knoflook en de fond 2 minuten doorkoken. Zeef de saus en druk de sjalot en knoflook uit. 

  5. Breng de saus weer aan de kook. Doe er de room bij en laat 2 minuten stevig inkoken. 

  6. Roer, van het vuur af, de mosterd door de saus. Kruid bij met peper en zout. Serveer in niet te fijne plakken, met de hete saus. 

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Varkenshaasje op spiesje met honing-mosterdsaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Mosterdsaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Zalm met primeurpatatjes en mosterdsaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kabeljauw met mosterdsaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Varkenshaasje met venkelpuree