Varkenshaasje met mosterdsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje met mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gentse mosterd is een begrip en bijzonder lekker in dit gerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175° C.

    Pel en snipper de sjalot en snij de knoflook in kwartjes. 

  2. 2

    Leg ze met de salieblaadjes op een groot vel lichtjes beboterd bakpapier. Leg er het gekruide varkenshaasje bij, met een nootje boter erbovenop. Vouw dicht en zet 15 minuten in de oven. 

  3. 3

    Vouw het papier met het gekruide varkenshaasje open en laat het vlees 5 minuten bijkleuren onder de hete grill. Hou het warm onder aluminiumfolie. 

  4. 4

    Vang het braadvocht op. Laat het met de sjalot, de knoflook en de fond 2 minuten doorkoken. Zeef de saus en druk de sjalot en knoflook uit. 

  5. 5

    Breng de saus weer aan de kook. Doe er de room bij en laat 2 minuten stevig inkoken. 

  6. 6

    Roer, van het vuur af, de mosterd door de saus. Kruid bij met peper en zout. Serveer in niet te fijne plakken, met de hete saus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175° C.

    Pel en snipper de sjalot en snij de knoflook in kwartjes. 

  2. 2

    Leg ze met de salieblaadjes op een groot vel lichtjes beboterd bakpapier. Leg er het gekruide varkenshaasje bij, met een nootje boter erbovenop. Vouw dicht en zet 15 minuten in de oven. 

  3. 3

    Vouw het papier met het gekruide varkenshaasje open en laat het vlees 5 minuten bijkleuren onder de hete grill. Hou het warm onder aluminiumfolie. 

  4. 4

    Vang het braadvocht op. Laat het met de sjalot, de knoflook en de fond 2 minuten doorkoken. Zeef de saus en druk de sjalot en knoflook uit. 

  5. 5

    Breng de saus weer aan de kook. Doe er de room bij en laat 2 minuten stevig inkoken. 

  6. 6

    Roer, van het vuur af, de mosterd door de saus. Kruid bij met peper en zout. Serveer in niet te fijne plakken, met de hete saus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.