Ovenpannetje met kip, peultjes en citroentijm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenpannetje met kip, peultjes en citroentijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met verse kruiden

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hou enkele takjes tijm apart en rist van de overige de blaadjes van de takjes. Meng de tijmblaadjes met 4 el olijfolie, de geperste knoflook, peper en zout. Leg de kip in een ovenschaal en overgiet met de marinade. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Maak de peultjes schoon. Spoel de courgette en maak er met een dunschiller lange linten van.

  3. 3

    Blus de kip met de witte wijn en voeg er de peultjes, erwten en drie vierde van de courgettelinten aan toe. Laat nog 20 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Werk de kip af met de resterende courgettelinten en de takjes citroentijm. Serveer met gebakken aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hou enkele takjes tijm apart en rist van de overige de blaadjes van de takjes. Meng de tijmblaadjes met 4 el olijfolie, de geperste knoflook, peper en zout. Leg de kip in een ovenschaal en overgiet met de marinade. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Maak de peultjes schoon. Spoel de courgette en maak er met een dunschiller lange linten van.

  3. 3

    Blus de kip met de witte wijn en voeg er de peultjes, erwten en drie vierde van de courgettelinten aan toe. Laat nog 20 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Werk de kip af met de resterende courgettelinten en de takjes citroentijm. Serveer met gebakken aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.