Recept

Aspergeroomsoep met gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mooi in een glaasje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de prei, halveer in de lengte en snipper grof. Pel en snipper de uien. Schil de asperges, breek het harde uiteinde af, snij ze in grove stukken. Bewaar de schillen.

    Snipper de bieslook. Snij 4 mooie repen zalm en snipper de rest.

  2. 2

    Stoof de asperges met de prei en ui gaar in boter. Stoof de aspergekopjes apart en hou ze opzij.

  3. 3

    Kook de aspergeschillen in licht gezouten water. Laat, van het vuur af, een kwartier trekken. Giet door een zeef bij de groenten. Doe er het kruidentuiltje bij en breng aan de kook. Laat een halfuur garen.

  4. 4

    Snij 4 dobbelsteentjes uit het witbrood. Bak het brood rondom in boter. Verwijder het kruidenbuiltje en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Omwikkel de aspergekopjes met zalm en prik ze met het brood aan een spiesje. Schenk de soep in glaasjes en werk af met de room, zalmsnippers en bieslook. Serveer met de spiesjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergeroomsoep met gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!