Rabarberconfituur

Zo maak je ‘t
  1. Spoel de rabarberstrengels, snij ze in stukken en doe ze in een kookpan.

  2. Snij de vanillestokjes overlangs open en schraap het merg bij de rabarber. Doe er ook de stokjes zelf bij, de geleisuiker en het citroensap. Breng al roerend aan de kook en laat zo lang koken als op de suikerverpakking vermeld staat.

  3. Verwijder de vanillestokjes. Roer de grenadine door de confituur.

  4. Schep de confituur in schone bokaaltjes, draai er meteen het deksel op en zet de potjes ondersteboven. Laat afkoelen en bewaar op een koele en droge plaats.

Meer over confituur maken

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer confituur maken? Ondek er alles over in ons dossier.

Naar het grote confituurdossier

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Rabarberconfituur

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Supercrunchy salade van bloemkool & broccoli

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Recept van Sandra Bekkari: Quinoa Caprese