Makkelijke rabarberconfituur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Makkelijke rabarberconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rabarberconfituur is een van onze favoriete soorten confituur. De kleur kan variëren volgens de soort rabarber die je gebruikt: sommige soorten kleuren roze, andere groen. Maar ze zijn beide even lekker.

bereiding
  1. 1

    Spoel de rabarberstelen. Als het dikkere stelen zijn, moet je ze ook schillen (de vezelige schil kun je er zo af trekken).

  2. 2

    Snij de rabarber in blokjes. Pers de citroen. Doe de rabarber met het citroensap in een ruime kookpot of confituurpan. Meng er de suiker door.

  3. 3

    Breng aan de kook en laat vanaf dat moment 7 minuten doorkoken (of zoals vermeld op de verpakking van de confituursuiker). Roer geregeld om.

  4. 4

    Doe de stollingstest: doe een beetje van de confituur op een koud bordje, hou het schuin. De confituur is klaar als hij niet van het bordje af loopt, maar mooi blijft plakken.

  5. 5

    Doe de hete confituur in gesteriliseerde bokalen, doe het schroefdeksel erop en laat ze 5 minuten ondersteboven afkoelen op een theedoek. Draai de bokalen dan weer om en laat ze volledig verder afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de rabarberstelen. Als het dikkere stelen zijn, moet je ze ook schillen (de vezelige schil kun je er zo af trekken).

  2. 2

    Snij de rabarber in blokjes. Pers de citroen. Doe de rabarber met het citroensap in een ruime kookpot of confituurpan. Meng er de suiker door.

  3. 3

    Breng aan de kook en laat vanaf dat moment 7 minuten doorkoken (of zoals vermeld op de verpakking van de confituursuiker). Roer geregeld om.

  4. 4

    Doe de stollingstest: doe een beetje van de confituur op een koud bordje, hou het schuin. De confituur is klaar als hij niet van het bordje af loopt, maar mooi blijft plakken.

  5. 5

    Doe de hete confituur in gesteriliseerde bokalen, doe het schroefdeksel erop en laat ze 5 minuten ondersteboven afkoelen op een theedoek. Draai de bokalen dan weer om en laat ze volledig verder afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.