Recept

Broodpudding van volkorenbrood met appel en bosbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gooi een restje oud brood niet weg, maar maak er deze lekkere (en gezonde) broodpudding van. Dit verwennerijtje past ook in de Sana-methode van Sandra Bekkari!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het brood in stukjes en meng er de amandelmelk onder. Prak het brood met een vork. Laat even trekken. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukjes.

  2. 2

    Klop de eieren luchtig met de honing, het kaneelpoeder, de nootmuskaat, het zout, het maïszetmeel en het vanille-extract. Meng het geweekte brood, de blauwe bessen en de appelstukjes met de eieren.

  3. 3

    Giet het beslag in de ingevette ovenschaal van 22 cm diameter en strooi er de amandelschilfers over. Bak de broodpudding 35 minuten in de oven. Laat nadien wat afkoelen en serveer met een beetje extra honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodpudding van volkorenbrood met appel en bosbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!