• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittige pappardelle met pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italiaans genieten

bereiding
  1. 1

    Bak de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snipper het chilipeperje (zonder de zaadjes).

  3. 3

    Stoof de ui, de knoflook en de chili 15 minuten heel zacht in olijfolie (zonder te laten kleuren). Doe er de tomatenblokjes en de peterselie bij en laat even stoven. Schenk er de wijn bij en laat inkoken.

  4. 4

    Doe de kerstomaatjes en de pancetta bij de saus en laat nog 5 minuten sudderen. Kook ondertussen de pasta beetgaar.

  5. 5

    Verdeel de pasta en de saus over kommetjes of borden. Bestrooi met pecorino en garneer met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bak de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snipper het chilipeperje (zonder de zaadjes).

  3. 3

    Stoof de ui, de knoflook en de chili 15 minuten heel zacht in olijfolie (zonder te laten kleuren). Doe er de tomatenblokjes en de peterselie bij en laat even stoven. Schenk er de wijn bij en laat inkoken.

  4. 4

    Doe de kerstomaatjes en de pancetta bij de saus en laat nog 5 minuten sudderen. Kook ondertussen de pasta beetgaar.

  5. 5

    Verdeel de pasta en de saus over kommetjes of borden. Bestrooi met pecorino en garneer met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.