Recept

Pasta met pittige auberginesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de aubergine schoon en snij in blokjes van 1 à 2 cm. Spreid ze open op een bord of in een platte schaal, strooi er zout over en laat minstens 30 minuten trekken.

  2. 2

    Pel en snipper de uien. Maak de selder schoon en snij in kleine stukjes. Schil de
    wortelen en snij ze in stukjes. Maak het pepertje schoon en snij het in fijne ringetjes. Hak de ansjovisfilets.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de boter en 3 eetlepels olijfolie in een oven- vaste pan. Fruit de uien en het pepertje 3 à 4 minuten op een niet te hoog vuur. Voeg de selder, de wortelen en de ansjovis toe en stoof nog 5 minuten. Roer er de tomatenpuree door, blus met rode wijn en laat 5 minuten flink inkoken op een hoog vuur. Snij de tomaten uit blik fijn en doe ze, samen met het sap en 250 ml water, bij de saus. Voeg de laurier toe, zet het deksel op de pan en zet deze in het midden van de oven. Laat 1 uur garen.

  4. 4

    Doe de aubergineblokjes in een vergiet, spoel ze onder de koude kraan,
    laat uitlekken en dep droog. Bak de aubergines in 2 porties in een koekenpan met antiaanbaklaag, telkens in 2 eetlepels olie en gedurende 3 à 4 minuten. Kruid indien nodig met zout.

  5. 5

    Neem de pan met saus uit de oven, voeg de aubergines, de kappertjes en het extra kappertjessap toe en laat nog 30 minuten zonder deksel pruttelen op het vuur. Roer af en toe om.

  6. 6

    Spoel de tomaatjes en snij ze in de lengte doormidden. Spoel het basilicum, schud droog en pluk de blaadjes. Hou er een paar opzij en hak de rest fijn. Roer de tomaatjes en het gehakt basilicum door de saus en kruid voorzichtig met peper en zout.

  7. 7

    Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Schep 150 ml van het kookwater uit de pan en hou dit bij. Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe de pasta terug in de pan, samen met het kookvocht en wat saus en warm 1 minuut door. Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde borden, werk af met geraspte kaas en blaadjes basilicum en serveer met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met pittige auberginesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!