Recept

Pappardelle al ragù à la Gennaro Contaldo

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Gilles De Coster voelt zich helemaal thuis in de Italiaanse keuken. Gilles: “Voor mijn ragùsaus heb ik minstens tweehonderd filmpjes gekeken op YouTube. Ik durf toch te zeggen dat hij door de jaren heen beter en beter is geworden. Dit recept is van de geweldige Gennaro Contaldo.”

Gilles tipt!

• “Het geheim zit 'm  in het urenlang sudderen van je saus. 2 uur is het minimum, 4 uur is ook goed, 5 uur is nog beter. En ja, ook deze saus is één dag later nog lekkerder…”

• “Pancetta vraag je in fijne plakjes aan de slager. Snij die eerst in flinterdunne reepjes en dan in piepkleine stukjes. Het zal er bijna uitzien als gehakt. Vervang dit niet door spek of guanciale: pancetta is naar mijn mening de ster van dit gerecht en geeft het de perfecte diepgang.”

• Probeer je groenten zo fijn mogelijk te snijden (of gebruik een hakrobot). Ze zullen mooi verdwijnen in de saus.”

• “Er zit amper tomaat in een ragù. Het is een vleessaus met tomaat, niet omgekeerd.”

• “Dat kleine beetje geraspte citroenschil is essentieel!”

bereiding
 1. 1

  Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snij ze met de selder heel fijn. Snij de pancetta in kleine stukjes.

 2. 2

  Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Bak het gehakt rul.

 3. 3

  Bak in een andere pan de pancetta goed aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er de ui, wortel en selder aan toe. laat de groenten garen. Voeg het gehakt aan de groenten toe.

 4. 4

  Giet de rode wijn in de pan en laat sudderen tot het meeste vocht is verdampt. Meng de tomatenpuree onder de warme bouillon en giet alles bij het gehakt. Roer alles goed onder elkaar. Dek de pan af en laat de ragù minstens 2 uur tot 5 uur sudderen. Neem het deksel halverwege de kooktijd weg en voeg de melk toe. Roer de ragù elk halfuur om en voeg er eventueel extra bouillon aan toe.

 5. 5

  Kook de pappardelle 1 minuut minder dan de aangegeven al dente-kooktijd in een grote pot met gezouten water.

 6. 6

  Doe de pasta bij de de ragù en meng goed. Serveer de pappardelle al ragù op borden en werk ze af met versgeraspte parmezaan. Rasp net voor het serveren een klein beetje citroenschil over je bord voor een frisse toets. Doe de pasta bij de de ragù en meng goed. Serveer de pappardelle al ragù op borden en werk ze af met versgeraspte parmezaan. Rasp net voor het serveren een klein beetje citroenschil over je bord voor een frisse toets.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle al ragù à la Gennaro Contaldo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!