Tongrolletjes met bieslook en prei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tongrolletjes met bieslook en prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gerechtje uit de zee

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de bieslook, snipper een deel.

    Snij het preiwit in ringetjes.

    Kook de wilde rijst.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stoof in wat boter, zonder te kleuren. Kruid met peper, zout en sherryazijn. Laat nog 5 minuten zacht garen.

  3. 3

    Meng de wilde rijst met de helft van de gesnipperde bieslook en gesmolten boter. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Spoel de tongfilets, dep droog en rol er wat rijst in op. Steek vast met een cocktailprikker.

  5. 5

    Leg de prei in een ovenschaal, leg er de tongrolletjes op en dek af met aluminiumfolie. Gaar 10 tot 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Verdeel de prei en tongrolletjes over de borden, strooi er wat bieslook over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de bieslook, snipper een deel.

    Snij het preiwit in ringetjes.

    Kook de wilde rijst.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stoof in wat boter, zonder te kleuren. Kruid met peper, zout en sherryazijn. Laat nog 5 minuten zacht garen.

  3. 3

    Meng de wilde rijst met de helft van de gesnipperde bieslook en gesmolten boter. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Spoel de tongfilets, dep droog en rol er wat rijst in op. Steek vast met een cocktailprikker.

  5. 5

    Leg de prei in een ovenschaal, leg er de tongrolletjes op en dek af met aluminiumfolie. Gaar 10 tot 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Verdeel de prei en tongrolletjes over de borden, strooi er wat bieslook over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.