Recept

Spaanse omelet met uien en tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Spaanse omelet of tortilla is een goedkoop maar lekker gerechtje. Ideaal voor de lunch of voor een stevig ontbijt. De omelet is lekker warm én koud, dus ook perfect om mee te nemen in je lunchbox of voor een picknick.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in ringen. Kook de aardappel, snij in blokjes (je kunt hiervoor ook perfect een restje van de vorige dag gebruiken). Snipper de knoflook. Hak de kervel of peterselie.

  2. 2

    Blancheer de tuinbonen 1 minuut in gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Verwijder, indien aanwezig, het fijne witte vliesje.

  3. 3

    Klop de eieren los met de gehakte tuinkruiden, peper en zout.

  4. 4

    Bak de aardappelblokjes en de uiringen goudbruin in de olijfolie. Doe er de knoflook en de tuinbonen bij. Laat 30 seconden goed doorwarmen.

  5. 5

    Schenk er de eieren bij. Bak ze 2 à 3 minuten, of tot de omelet vrij stevig is. Laat ze uit de pan op een groot bord of deksel glijden. Laat de andere kant nog 1 minuut bijkleuren. Serveer warm, met een frisse groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!