Spaanse omelet met uien en bonen
bereiding
-
1
Snij de uien in ringen.
Kook de aardappel, snij in blokjes.
Snipper de knoflook.
Hak de kervel of peterselie.
-
2
Blancheer de tuinbonen 1 minuut in gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Verwijder, indien aanwezig, het fijne witte vliesje.
-
3
Klop de eieren los met de gehakte tuinkruiden, peper en zout.
-
4
Bak de aardappelblokjes en de ui ringen goudbruin in de olijfolie. Doe er de knoflook en de tuinbonen bij. Laat 30 seconden goed doorwarmen.
-
5
Schenk er de eieren bij. Bak ze 2 à 3 minuten, of tot de omelet vrij stevig is. Laat ze uit de pan op een groot bord of deksel glijden. Laat de andere kant nog 1 minuut bijkleuren. Serveer warm, met een frisse groene salade.
Voorbereiding