• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spaanse omelet met uien en bonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stevig om de dag mee te beginnen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in ringen.

    Kook de aardappel, snij in blokjes.

    Snipper de knoflook.

    Hak de kervel of peterselie.

  2. 2

    Blancheer de tuinbonen 1 minuut in gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Verwijder, indien aanwezig, het fijne witte vliesje.

  3. 3

    Klop de eieren los met de gehakte tuinkruiden, peper en zout.

  4. 4

    Bak de aardappelblokjes en de ui ringen goudbruin in de olijfolie. Doe er de knoflook en de tuinbonen bij. Laat 30 seconden goed doorwarmen.

  5. 5

    Schenk er de eieren bij. Bak ze 2 à 3 minuten, of tot de omelet vrij stevig is. Laat ze uit de pan op een groot bord of deksel glijden. Laat de andere kant nog 1 minuut bijkleuren. Serveer warm, met een frisse groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien in ringen.

    Kook de aardappel, snij in blokjes.

    Snipper de knoflook.

    Hak de kervel of peterselie.

  2. 2

    Blancheer de tuinbonen 1 minuut in gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Verwijder, indien aanwezig, het fijne witte vliesje.

  3. 3

    Klop de eieren los met de gehakte tuinkruiden, peper en zout.

  4. 4

    Bak de aardappelblokjes en de ui ringen goudbruin in de olijfolie. Doe er de knoflook en de tuinbonen bij. Laat 30 seconden goed doorwarmen.

  5. 5

    Schenk er de eieren bij. Bak ze 2 à 3 minuten, of tot de omelet vrij stevig is. Laat ze uit de pan op een groot bord of deksel glijden. Laat de andere kant nog 1 minuut bijkleuren. Serveer warm, met een frisse groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.