Paastaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Paastaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een meesterlijk recept

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de springvorm en bestuif 'm met bloem.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en klop er dan lepel per lepel de suiker door, tot het eiwit mooi glanst.

  3. 3

    Klop de eidooiers samen met de honing, de helft van de koffie en de likeur tot een dikke, witte massa.

  4. 4

    Zeef de bloem met het bakpoeder, het cacaopoeder en een snufje zout. Schep ze door de eiermassa. Spatel er door slot ook het stijfgeklopte eiwit door.

  5. 5

    Schep het beslag in de vorm en zet 35 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de taart binnenin droog is. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ontvorm.

  6. 6

    Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone los met de rest van de koffie en de suiker. Meng met de slagroom.

  7. 7

    Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de koffiecrème. Zet er de bovenste helft weer op. Bestuif net voor het serveren met poedersuiker. Werk af met eitjes en een lint.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de springvorm en bestuif 'm met bloem.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en klop er dan lepel per lepel de suiker door, tot het eiwit mooi glanst.

  3. 3

    Klop de eidooiers samen met de honing, de helft van de koffie en de likeur tot een dikke, witte massa.

  4. 4

    Zeef de bloem met het bakpoeder, het cacaopoeder en een snufje zout. Schep ze door de eiermassa. Spatel er door slot ook het stijfgeklopte eiwit door.

  5. 5

    Schep het beslag in de vorm en zet 35 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de taart binnenin droog is. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ontvorm.

  6. 6

    Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone los met de rest van de koffie en de suiker. Meng met de slagroom.

  7. 7

    Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de koffiecrème. Zet er de bovenste helft weer op. Bestuif net voor het serveren met poedersuiker. Werk af met eitjes en een lint.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.